Theaterkoor Close Up presenteert ‘The Reunion’

Na een bijzonder jaar dat bol stond van festiviteiten sluit Theaterkoor Close Up uit Roosendaal haar 10-jarig jubileum af met het uitbrengen van haar eerste CD getiteld: ‘The Reunion’. De presentatie ervan zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 1 december 2012 om 15.00 uur in de Dr. Brabersstraat te Roosendaal voor HiFi Studio Iman Dane.

Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. De groep - bestaande uit zo’n 25 enthousiaste jongens en meiden in de leeftijd vanaf ongeveer 16 jaar - heeft in de afgelopen 10 jaar een uitgebreid repertoire opgebouwd. Hieruit is door dirigent Herma Martens een selectie gemaakt. ‘Dat was geen gemakkelijke opgave’, zo vertelt Herma. ‘Er is een poging gedaan om een goede mix te krijgen van de nummers van toen en nu. Omdat het er zoveel waren hebben we er voor gekozen om het veelal in de vorm van medleys te doen.’ De technische leiding is in handen geweest van de onvolprezen Iman Dane. Het was voor velen een unieke belevenis om de opnames mee te maken. En ja, er was sprake van bloed, zweet en tranen. ‘Maar wat we er voor terug gekregen hebben is een uniek tijdsdocument dat eigenlijk een plaatsje behoort te krijgen in de collectie van in ieder geval elke Roosendaalse muziekliefhebber. Het gaat immers om de eerste, in ieder geval voorlopig enige en echte CD van een bijzondere groep jonge mensen’, zo laat een trotse voorzitter Ton de Bont weten. ‘Op de CD is bijna een uur aan erg afwisselende muziekstukken te horen; van Aïda tot Broadway Blockbusters, van Lion King tot Hairspray. Juist deze variatie heeft ook veel gevraagd van het combo maar ze hebben zich geweldige muzikanten getoond, die van alle markten thuis blijken te zijn’.

Intussen wordt hard gewerkt aan nieuwe projecten: op zaterdag 8 december 2012 staat in de schouwburg De Kring te Roosendaal een gastoptreden gepland met theaterorkest Hoedadso uit Etten-Leur. Een orkest dat overweldigend, enerverend doch altijd daverend is en zorgt voor een geweldige ambiance. Kaarten zijn via de website van De Kring of aan de kassa te verkrijgen. Op deze avond zal Theaterkoor Close Up het publiek trakteren op een voorproefje van de eigen show die voor februari 2013 op de agenda staat.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari 2013 zal in schouwburg De Kring de nieuwe Close Up theatershow Close2U! te zien en te horen zijn. De show laat een geheel andere kant zien van de groep; naast volledig nieuwe muziekstukken - maar liefst 25 in totaal - is er plaats ingeruimd voor dans en toneel. Alles doorspekt met humor en dat in een de tijd van Valentijn. In twee uur tijd zal het publiek worden meegevoerd in de belevenissen van de bewoners van een lieflijk dorp. Elke gelijkenis met bestaande personen en gebeurtenissen is puur toeval. Of toch niet? Ook voor deze show zijn de kaarten via de website van De Kring of aan de kassa te verkrijgen. Wees er snel bij voor de beste plaatsen!

De CD zal VANAF zaterdagmiddag 1 december 2012 te koop zijn bij HiFi Studio Iman Dane (Dr. Brabersstraat 22 Roosendaal), via de leden van Close Up of via de Close Up website: www.closeup-roosendaal.nl/cd