Close Up presenteert nieuwe dirigent

ROOSENDAAL - Na jaren onder de bezielende leiding te hebben gestaan van Herma Martens presenteert Close Up op Tweede Pinksterdag (maandag 25 mei 2015) tijdens het SKOORen-festival in het Emile van Loonpark haar nieuwe dirigent: Amy Knobel.

Aan het eind van 2014 heeft Herma Martens om gezondheidsredenen moeten besluiten om als dirigent te stoppen bij Close Up. De zoektocht naar een nieuwe dirigent werd daarmee ingezet. Na een intensieve procedure is het Amy geworden. Zij studeert in Tilburg voor muziekdocent en zit in haar laatste jaar. Het is haar bedoeling om een zogenaamde multi-muzikant te zijn; ze dirigeert niet alleen, maar speelt ook piano, trompet, en een beetje drums, bas en gitaar.

Hoe ze erbij is gekomen om een koor te gaan dirigeren? In haar opleiding heeft ze het vak ensembleleiding gevolgd en daarbij gaat het om het overbrengen van leerstof op een groep. Dirigeren is daarbij een wezenlijk onderdeel. Ze heeft als pianist ervaring opgedaan bij verschillende koren en ze was een van de gastpianisten bij de re√ľnie van Close Up een aantal jaren geleden. Dat was haar eerste kennismaking met Close Up. Toen vanuit het bestuur de vraag kwam of ze samen met anderen kandidaat wilde zijn voor het dirigentschap hoefde ze niet lang na te denken. Ze was erg blij toen ze na het doorlopen van de procedure van het bestuur de mededeling kreeg dat Close Up graag met haar verder zou willen.

Haar jeugdige leeftijd ziet ze niet als een bezwaar; het gaat erom dat er samen wordt gewerkt naar een bepaald resultaat. Het valt haar op dat het een hechte, gezellige groep is die er veel aan wil doen om kwalitatief zo goed mogelijk voor de dag te komen. Er is echt al een klik.

Voor zichzelf ziet ze de nieuwe show die gepland staat voor april 2016 in schouwburg ‘De Kring’ in Roosendaal als een eerste echte vuurdoop; je hebt dan geen gastoptreden, maar zult op eigen kracht een volledige, hoogwaardige show moeten neerzetten. Het gaat natuurlijk vooral om zang, maar bij Close Up speelt theater ook een grote rol. Wie al eens een optreden van ons gezien heeft weet dat er altijd iets meer gebeurd dan alleen zingen. Zo komen ook andere talenten van onze leden aan de orde.

Close Up onderscheidt zich van andere koren door het feit dat het een jonge groep is, een ander repertoire zingt en het geluk heeft dat de pianist, Nick van Osta, arrangementen voor het koor schrijft waardoor ook weer een eigen geluid ontstaat.

Op dit moment is het koor niet erg groot. Amy hoopt dan ook dat er snel nog wat nieuwe leden bijkomen voor de nieuwe show. Zeker jonge mannen zijn van harte welkom en kunnen zich verheugen in een warme belangstelling.

Mocht u Close Up en daarmee ook Amy willen zien en horen dan bent u van harte uitgenodigd op Tweede Pinksterdag in het Emile van Loonpark. Close Up zal daar optreden om 12.50 uur en om 15.00 uur.

Meer informatie over Close Up is te vinden op onze website: www.closeup-roosendaal.nl en sinds kort ook via facebook

Bron: Bode